آبیاری هوشمند، 6 دلیل برای استفاده

سیستم آبیاری هوشمند فضای سبز یکی از امکانات قابل ارائه در خانه هوشمند است. با نزدیک شدن جمعیت جهان به مرز 8 میلیارد نفر ، میزان مصرف آب نیز افزایش یافته است. بر اساس گزارشات نهادهای زیربط بین المللی، حدود 70 درصد از مصرف آب جهان مربوط به کشاورزی و آبیاری گیاهان است.

همچنین متاسفانه در حدود نیمی از آب مصرفی دنیا، به دلیل استفاده از روشهای آبیاری ناکارآمد به هدر می رود.

معرفی سیستم های آبیاری هوشمند محققان را به کاهش مصرف و هدر رفت آب امیدوار کرده است. استفاده از سیستم هوشمند آبیاری آنقدر پیچیده و پرهزینه نیست که تنها قشر محدودی از مردم قادر به استفاده از آن باشند.

با تجهیز باغچه ها و مزارع به لوازم هوشمند آبیاری، در می توانیم گامی مهم در راستای کاهش مصرف آب برداریم. اما پیش از اقدام به خرید گجت های هوشمند، بهتر است در مورد نیاز یا عدم نیاز به آن ها تصمیم گیری کنیم. در این مقاله به بررسی چرایی استفاده از سیستم هوشمند آبیاری می پردازیم، با ما همراه باشید.

آبیاری هوشمند چیست؟

در سیستم آبیاری هوشمند با استفاده از سنسورها و ابزارک های هوشمند می توان آبیاری درختان و فضای سبز را متناسب با نیاز آن ها و به صورت زمانبندی شده انجام داد. در این سیستم ابزارک های هوشمند به صورت پیوسته شرایطی مانند رطوبت خاک، آب و هوا، نور خورشید و … را پایش کرده و در زمان های مورد نیاز به صورت خودکار آبیاری باغچه را شروع می کنند.

عملکرد سیستم آبیاری هوشمند

علاوه بر این، کاربر می تواند با توجه به شرایط مورد نیاز گیاه ، میزان رطوبت لازم برای نگهداری آن را مشخص نماید. همچنین به دلیل قابلیت سناریو پذیر بودن این سیستم، می توان برنامه زمانبندی مشخصی را برای آبیاری در روزهای مختلف هفته تنظیم کرد. به کمک این سیستم می توان در روزهای بارانی آبیاری را به تاخیر انداخت و شاهد صرفه جویی بیشتری در مصرف آب بود.

روش های استفاده از آبیاری هوشمند

برای استفاده از آبیاری هوشمند دو روش وجود دارد که بسته به نوع تجهیزات هوشمند به کار رفته با هم تفاوت دارند. در روش اول تمامی اطلاعات مربوط به آبیاری و مراقبت از گیاهان توسط کاربر برای ماژول کنترلر مرکزی ارسال می شود.

طبق زمانبندی در نظر گرفته شده توسط کاربر، سیستم به صورت اتوماتیک در زمان های مشخص و با تنظیم دور موتور معین، به آبیاری گیاهان می پردازد. اما در روش دوم ، ابتدا داده های مختلف محیطی سطح خاک و هواشناسی توسط حسگرهای سیستم جمع آوری می شوند.

سپس اطلاعات جمع آوری شده در اختیار یک کنترلر مرکزی قرار می گیرند. کنترلر تمامی این داده ها را پایش و بررسی نموده و به صورت اتوماتیک برنامه زمانبندی و دور موتور را تنظیم می کند. در نهایت مطابق با برنامه به آبیاری هوشمند فضای سبز می پردازد.

قابلیت کنترل با موبایل

ماژول آبیاری هوشمند فضای سبز نیز همانند سایر قسمت های خانه هوشمند ، از طریق اپلیکیشن تلفن همراه قابل کنترل است. قابلیت کنترل از راه دور، مزایای زیادی را برای کاربران فراهم می کند. فرض کنید برنامه آبیاری گیاهان ویلای شخصی تان را در بازه های دو روزه تنظیم نموده اید.

بدیهی است به منظور صرفه جویی در مصرف آب، در روزهای بارانی تمایلی به آبیاری حیاط یا باغ خود نداشته باشید. شما می توانید همانطور که در خانه استراحت می کنید، از طریق اپلیکیشن موبایل، آبیاری باغچه را در روزهای بارانی غیر فعال کنید.

استفاده از سیستم آبیاری هوشمند، همانند سایر امکانات اتوماسیون خانگی موجب صرفه جویی در زمان و هزینه خواهد شد.

 آبیاری متناسب با شرایط آب و هوایی

استفاده از سیستم آبیاری هوشمند به ما کمک می کند یک قدم جلوتر از تغییرات آب و هوایی حرکت کنیم. این سیستم با دسترسی به اطلاعات پیش بینی آب و هوا می تواند زمان های بارندگی یا گرمی هوا را مشخص کند. سپس با استفاده از اطلاعات به دست آمده برنامه زمانی آبیاری و دور موتور را تنظیم می کند. بنابراین در عین حال که آب مورد نیاز گیاهان تامین می شود، از هدر رفت آب نیز جلوگیری خواهد شد.

سیستم آبیاری هوشمند، دقت بالا

سیستم آبیاری هوشمند به کمک اطلاعاتی که از سنسور های محیطی خود به دست می آورد، به پارامتر های مختلفی نظیر سرعت تبخیر آب از خاک دسترسی دارد. این سیستم با استفاده از پارامتر های به دست آمده، زمان آبیاری را به بازه های کوتاه تری تقسیم می کند. این سیستم قادر است به صورت خودکار و متناسب با تغییر شرایط آب و هوایی در طول یک فصل ، برنامه زمانبندی آبیاری را تغییر دهد.                                                                                                                                                            علاوه بر این یک سیستم هوشمند قادر است با استفاده از اطلاعات سنسورها، نکات لازم برای نگهداری هر گیاه را نیز به صورت اختصاصی در نظر بگیرد. با دانستن جزییاتی مانند عمق ریشه گیاه و آب وهوای منطقه می تواند میزان آب مورد نیاز و ساعت دقیق آبیاری را به صورت اختصاصی برای هر گیاه تنظیم کند.

صرفه جویی در مصرف آب

با وجود قابلیت های فراوان، مهمترین دلیل استفاده از سیستم آبیاری هوشمند، صرفه جویی در مصرف آب و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها است. اگر چه خرید سیستم هوشمند هزینه ی اولیه بیشتری را به کاربر تحمیل می کند، اما قطعا طی سال های آینده، با کاهش هزینه های مربوط به مصرف آب این هزینه جبران خواهد شد.

آبیاری باغچه با فرمان صوتی

همانطور که اشاره شد استفاده از سیستم آبیاری هوشمند موجب صرفه جویی در مصرف آب و زمان می شود. برخی از نمونه های سیستم هوشمند آبیاری را می توان به دستیار صوتی الکسا و گوگل متصل کرد. با استفاده از این سیستم های هوشمند تنها با بیان جمله ” گیاهان را آبیاری کن” می توانید باغچه خود را آبیاری کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *