آشنایی با کلید روشنایی ریموت دار

در این مقاله به بررسی کلید روشنایی ریموت دار خواهیم پرداخت. این کلیدها به دلیل تسهیل کنترل و دسترسی از راه دور طرفداران زیادی پیدا کرده اند. کلیدهای ریموتی را می توان به عنوان پیش قراولان هوشمندسازی ساختمان معرفی کرد. تفاوت کلیدهای ریموتی با کلیدهای هوشمند در نحوه دسترسی از راه دور به آن هاست.

کلیدهای هوشمند از طریق یک اپلیکیشن موبایل و با اتصال به اینترنت، از هرجای دنیا قابل دسترس هستند. کلیدهای ریموتی نیز از راه دور و به کمک ریموت قابل کنترل هستند. کلید روشنایی ریموت دار از فاصله چند متری و تنها در داخل خانه قابل دسترس است. حال آنکه کلیدهای هوشمند را می توان از همه جای دنیا کنترل کرد.

کلید روشنایی ریموت دار

کلید روشنایی ریموت دار

 

همانطور که از نام این کلیدها پیداست، از آن ها به منظور کنترل سیستم های روشنایی استفاده می شود. این کلیدها از طریق ریموت رادیویی نیز قابل کنترل هستند. ریموتها از تکنولوژی ارتباط بی سیم استفاده می کنند. ارتباط بی سیم انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به وای فای،بلوتوث و ارتباط رادیویی اشاره کرد.

تفاوت اصلی انواع مختلف ارتباط بی سیم در فرکانس تبادل داده آن هاست. در ادامه به بررسی ارتباط ریموت با کلید و هم چنین بررسی عملکرد کلیدها خواهیم پرداخت.

انواع ریموت کنترل

به طور کلی ریموت ها در دو نوع ارتباط رادیویی (RF) و مادون قرمز (IR) در بازار موجود هستند. هر کدام از این ریموت ها کاربردهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال ریموت های IR برای لوازم خانگی از جمله تلویزیون، گیرنده های دیجیتال و کولر گازی مورد استفاده قرار می گیرند. ریموت های رادیویی نیز در دستگاه هایی مانند درب برقی و … مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت اصلی ریموت های مادون قرمز و رادیویی در نحوه ارتباط و ارسال امواج است. ریموت های مادن قرمز صرفا به صورت دید مستقیم عمل می کنند. یعنی امواج در یک خط راست منشر می شوند. بنابراین فرستنده و گیرنده باید دقیقا رو به روی هم قرار بگیرند. اما امواج رادیویی به صورت کروی منتشر می شوند و از فاصله های دورتر نیز قابل استفاده هستند.

انواع ریموت مورد استفاده در کلید روشنایی ریموتی

کلید روشنایی ریموت دار عموما از ریموت های رادیویی استفاده می کند. این ریموت ها نیز براساس فرکانس کاری و نحوه معرفی به دستگاه متفاوت هستند. فرکانس های 315 و 433 مگاهرتز برای ارتباط رادیویی مورد استفاده قرار می گیرد که نوع 433 آن رایج تر است. همچنین ریموت ها از نوع کد لرن و کد فیکس در بازار موجود هستند. نوع کد فیکس (ثابت) به نسبت نوع کد لرن (یادگیر) یک تفاوت اساسی دارد.

در نوع کد لرن کاربر قادر است هر ریموتی را با هر دستگاهی جفت کند؛ به شرط آنکه گیرنده و فرستنده از نوع کدلرن باشند. اما ریموت کد فیکس توسط تولید کننده بر روی دستگاه تنظیم می شود. ریموت کد فیکس قابلیت جایگزینی توسط کاربر را ندارد و در صورت نیاز تنها تولید کننده می تواند اینکار را انجام دهد.

در حالی که ریموت کد لرن که اغلب برای کلید روشنایی ریموت دار مورد استفاده قرار می گیرد، قابلیت جابجایی و تنظیم توسط کاربر را دارد.

نکات مهم در انتخاب کلید روشنایی ریموت دار

اغلب نمونه های کلید ریموتی موجود در بازار از نوع کلید لمسی هستند. کلیدهای لمسی از تکنولوژی صفحات تاچ به منظور دریافت فرامین کاربر بهره می برند. به منظور انتخاب بهترین کلید لمسی از بین گزینه های موجود لازم است نکاتی را مورد توجه قرار دهید که در “راهنمای جامع خرید کلید لمسی” به آن ها پرداخته ایم. اما مهمترین نکاتی که در مورد ریموت کلید باید به آن توجه کنید عبارتند از:

  • فرکانس رادیویی ریموت (315 یا 433 مگاهرتز)
  • کد لرن یا کد فیکس بودن ریموت
  • برد ریموت کلیدها

در حال حاضر بهترین انتخاب می تواند کلید روشنایی ریموت دار قابل اتصال به ریموت 433 کد لرن باشد. در مورد برد ریموت نیز باید توجه کرد که کیفیت ریموت در این زمینه یک مساله مهم و قابل توجه است.

جمع بندی

کلید روشنایی ریموت دار به عنوان یکی از تکنولوژی های جدید در حوزه صنعت ساختمان، طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است. این کلیدها قابلیت کنترل از فاصله چندمتری را برای کاربران فراهم می کنند. با توجه به تکنولوژی های مختلفی که در زمینه ارتباط بی سیم و ریموت ها وجود دارند، شناخت انواع مختلف این تجهیزات ضروری است. در این مقاله به معرفی انواع ریموت و تکنولوژی های مختلف آن ها پرداختیم.

اگر سوالی برای شما باقی مانده است می توانید از طریق فرم پایین مقاله و یا ارتباط با مشاوران ما پاسخ آن را دریافت کنید. با ما در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *