کلیدهای لمسی، نسل جدید تجهیزات روشنایی

از جمله تجهیزات جدید در حوزه صنعت ساختمان که با وجود سن کم طرفداران زیادی پیدا کرده است، می توان به کلیدهای لمسی اشاره کرد. این تجهیزات به دلیل زیبایی، حس کاربری جذاب و استفاده از تکنولوژی مدرن، از جمله مواردی است که کاربران را به استفاده از این تجهیزات ترغیب می کند.

تمایل بالای کاربران برای استفاده از کلید لمسی در ساختمان، سبب ورود برندهای مختلف به بازار شده است. تنوع بالای برندهای موجود در بازار انتخاب را برای مصرف کنندگان سخت می کند.

در این مقاله به بررسی تکنولوژی به کار رفته در کلیدها و تنوع های مختلف موجود در بازار می پردازیم. با من همراه باشید …

کلیدهای لمسی

برای آشنایی با کلید لمسی موارد مختلفی را باید مورد بررسی قرار داد. در ادامه به صورت مختصر هر کدام را مورد ارزیابی قرار می دهیم.

کاربرد کلید لمسی

این کلیدها را می توان به روش های مختلفی دسته بندی کرد. هدف من در اینجا دسته بندی براساس عملکرد و کاربرد کلیدهاست. کلیدهای لمسی جهت کنترل روشنایی، کنترل پرده برقی، کنترل کولر آبی و همچنین به عنوان ترموستات مورد استفاده قرار می گیرند.

اگرچه این تفاوت ها در ظاهر کلیدها مشهود است، اما تفاوت اصلی در عملکرد کلیدهاست. به دلیل تفاوت عملکرد، نوع برنامه ریزی و در برخی موارد مدار داخلی کلیدها نیز متفاوت است.

کلیدهای لمسی کنترل روشنایی نیز انواع بسیار مختلفی دارند. تفاوت در نوع پل ها رایج ترین تنوع موجود در بازار است. در حال حاضر کلید لمسی در انواع یک پل تا 10 پل توسط برخی شرکت ها از جمله خانه هوشمند گلدور تولید می شود.

کاربرد کلیدهای لمسی

برخی دیگر از شرکت ها از جمله نستک، کلیدهای یک پل تا 4 پل را روانه بازار کرده اند. همچنین کلیدهای تبدیل و صلیبی را نیز باید به این لیست اضافه کرد.

از سوی دیگر می توان کلیدهای لمسی را براساس ولتاژ تغذیه و نوع عملکرد آن ها نیز دسته بندی کرد. برخی از کلیدها با منبع تغذیه داخلی عرضه می شوند. این کلیدهای لمسی را اصطلاحا 220 ولت می نامند. برخی دیگر از کلیدها از تغذیه خارجی 12 یا 24 ولت استفاده می کنند.

همچنین برخی از کلیدها دارای مدار قدرت هستند و به تنهایی قابل استفاده اند. اما برخی دیگر از کلیدها صرفا به عنوان کلید فرمان مورد استفاده قرار می گیرند و مدار قدرت ندارند. لازم به ذکر است نمونه آخر یاد شده (کلیدهای فاقد مدار قدرت) صرفا در سیستم های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد.

ساختار کلیدهای لمسی

ساختار این کلیدها را می توان به سه بخش عمده تقسیم کرد. قاب بیرونی، مدار قدرت و مدار داخلی. هر یک از این بخش ها نقش متفاوتی در عملکرد کلید لمسی دارند. قاب کلید همانطور که از نام آن پیداست به منظور حفاظت فیزیکی مورد استفاده قرار می گیرد.

قاب شامل بخش پلاستیکی پشت کلید و رویه است. رویه از جنس های مختلفی ساخته می شود. شیشه، چوب، پلکسی و … از جمله این مواد هستند.

مدار قدرت کلیدهای لمسی وظیفه کنترل جریان برق شهر را بر عهده دارد. سوئیچ های الکترونیکی قابل کنترل با سیگنال فرمان در این بخش از مدار مورد استفاده قرار می گیرند. رله ها رایج ترین قطعات مورد استفاده در این بخش کلید هستند.

ساختار کلیدهای لمسی

این تجهیزات با یک سیگنال تحریک فعال می شوند. سیگنال تحریک مورد نیاز توسط مدار فرمان تولید می شود. فعال شدن رله به معنای وصل شدن مدار و روشن شدن لامپ است.

مدار فرمان کلیدهای لمسی وظیفه دریافت دستورات کاربر و فعال کردن مدار قدرت را بر عهده دارد. دستورات کاربر به وسیله صفحه تاچ، ریموت کنترل و یا اپلیکیشن برای کلید ارسال می شود.

روش های کنترل متفاوت، نشان دهنده تکنولوژی های ساخت متفاوت کلیدهای لمسی است. از منظر کنترل کلید لمسی در انواع ساده، ریموتی و هوشمند عرضه می شوند.

نکات مهم در انتخاب کلید لمسی

پس از آشنایی با کلید لمسی، نوبت به بررسی نکات مهم در انتخاب این کلیدها می رسد. اگرچه ارائه لیست جامع این نکات از حوصله بحث خارج است، اما اشاره به مهمترین نکات می تواند راهگشا باشد. برای مشاهده راهنمای کامل خرید کلید لمسی به لینک زیر مراجعه کنید.

راهنمای جامع خرید کلید لمسی

مهمترین نکات قابل توجه عبارتند از:

حداکثر جریان هر پل کلید

کلیدهای سنتی از یک کنتاکت فلزی برای کنترل جریان برق استفاده می کنند. این ساختار ساده حساسیت کلیدها به میزان جریان عبوری را کم می کند. در سوی دیگر کلیدهای لمسی از قطعات الکترونیکی برای کنترل جریان برق استفاده می کنند. قطعات مورد استفاده در مدار قدرت کلید لمسی اما محدودیت عبور جریان دارند.

نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، جریان راه اندازی مصرف کننده هاست. عموما مصرف کننده های الکتریکی در لحظه شروع به کار جریان بیشتری از شبکه می کشند. با توجه به عبور جریان راه اندازی از مسیر کلیدهای لمسی، توجه به این نکته در انتخاب کلید لمسی ضروری است.

خدمات پس از فروش

برای توضیح اهمیت خدمات پس از فروش برای لوازم الکترونیکی از جمله کلیدهای لمسی، کافی است تعداد مراکز خدمات پس از فروش برندهایی مثل سونی و سامسونگ ار در یطح شهر بشمارید. خدمات پس از فروش برای کلیدهای لمسی را جدی بگیرید. به ویژه در مورد کلید لمسی هوشمند.

از جمله نکات دیگری که بهتر است مورد توجه قرار دهید عبارتند از:

  • جنس رویه کلید
  • زیرساخت لازم برای نصب و راه اندازی
  • تنوع محصول
  • هزینه به ازای نیاز

جمع بندی

کلیدهای لمسی به عنوان یک محصول جدید در حوزه صنعت ساختمان با استقبال گسترده ای مواجه شده اند. زیبایی و حس متفاوتی که استفاده از این کلیدها به کاربر منتقل می کند، بر کارایی آن ها می افزاید. البته در انتخاب این کلیدها باید به نکات مهمی دقت کنید که در این مقاله به برخی از آن ها اشاره شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *